PERSBERICHT                                                                           
“De Smaeck van de meester”. 

Geregeld organiseert:  “Werk in uitvoering” tentoonstellingen in ’t Huys der kunsten onder de titel: “De smaak van . . . . .”

Van 5 november t/m 7 januari is het de smaak van de meester.

Om in stijl te blijven: “De Smaeck van de Meester” in ’t Huys der kunsten. 

Die meester is in dit geval Gerben van Riel, directeur van de Schakel / Spanker, school voor kinderen en jonge mensen met een verstandelijke beperking. Gerben van Riel is behalve directeur ook de sturende kracht achter het atelier van de Schakel / Spanker. Het atelier bestaat inmiddels al zo’n acht jaar. De leerlingen die werken in het atelier zijn de belangrijkste exposanten tijdens deze tentoonstelling.

Er is gekozen voor de volgende thema’s: landschappen en portretten, of de mens en zijn omgeving. Ook hangt er wat eigen werk uit de collectie van “de meester”.

 Het werk van de leerlingen van de Schakel / Spanker trekt nadrukkelijk de aandacht vanwege de directe kleurrijke en eigenzinnige karakters van de schilderijen.

De leerlingen laten zich inspireren door museumbezoek, atelierbezoek (van plaatselijke kunstenaars), kunstboeken en de lessen kunstbeschouwing die de school aanbiedt.

Het meeste werk komt uit particulier bezit of uit de ruime kunstuitleencollectie.

Het atelier is ook een plek van ontmoeting. Geregeld schilderen basisschoolleerlingen en leerlingen uit het voortgezet onderwijs mee in het atelier. Die activiteit en deze tentoonstelling leveren onmiskenbaar een bijdrage in het proces van herkenning en erkenning van kinderen en jongelui met een beperking in onze (lokale) samenleving.

Het werk charmeert, niet alleen vanwege het feit dat het gemaakt is door jonge mensen met een verstandelijke handicap, maar vooral omdat het direct tot het hart spreekt.

Heldere beeldtaal, kleurrijke uitstraling en een overtuigende eenvoud.

 De expositie is elke zaterdag te bezoeken van 14.00 – 17.00 uur in 't Huys der Kunsten, Voorstraat 20 in Kampen.

Voor inlichtingen kunt u ook contact opnemen met De Schakel/Spanker, telefoon: 3333280

Expositie

voorbij

bezig

elders